Tothom sap que la música és molt important en un vídeo. Tothom ho sap perquè tothom consumeix programes de televisió, cinema, sèries, vídeos i més vídeos. Però per què és tan important?

El vídeo es compon d’uns plans gravats d’una certa manera amb una intencionalitat molt clara. Hi ha un muntatge amb un estil també definit segons els objectius que s’han d’aconseguir. En l’edició de vídeo és a on s’estableix el ritme del vídeo, la narració audiovisual. I la música?, la música fa la màgia.

És així. Pots editar un vídeo i que la música hi posi el ritme, o bé editar el vídeo a ritme de la música. Tens l’opció d’explicar emocions en uns moments precisos d’una cançó. Així podríem fer un llistat ben llarg, un llistat apassionat, el llistat màgic de les opcions que la música ofereix a un vídeo, sempre amb un denominador comú: explicar emocions. Fer poesia amb vídeo o fer de la poesia imatge i so. Recordo llegir poemes en una cala de Menorca i imaginar-me com seria una escena en vídeo. També em passa que quan tinc l’encàrrec d’un projecte audiovisual he d’imaginar com serà, escriure un guió, o treballar amb el material gravat i fer l’exercici poètic però al revés. El punt de partida sempre és allà on tot és possible: la imaginació.

Check out other articles